Избери твоя стил:
Начало Новини Зала График Инструктори Фото Видео Услуги Контакти Цени

Страшимир Кузманов - Загеро - Капоейра
Стартирах заниманията си свързани с Капоейра през месец октомври 2004г. при Валери Иванов, като на следващата година март месец 2005 г. заминах за Холандия, Амстердам, и там тренирах при местре Самара, група Сензала, в период от една година.


След като се завърнах март 2006 година, в България се запознахме и с Теодор Жиков. през Август месец 2009 г. прекарахме 17 дни в Бразилия, тренирайки към Ескола Сензала, Рио де Жанейро.Там получихме разрешение от местре Самара да започнем своя собствена група в България с негово участие-Escola Senzala De Capoeira Sofia-Mestre Samara.


Моето име в Капоеира е Загеро.


От 2004 г насам съм взел участие в три семинара в Гърция, седем в Холандия, един в Франция и един в Рио де Жанейро, Бразилия. Участвал съм и в десет организирани семинара с участие на Местрета от Бразилия организирани по различни поводи в България. От създаването на нашата група през 2009 г до сега с Теодор сме организирали осем семинара по капоейра и две бразилски партита в SofiaLiveClub, с участието на двете акустични китари на Nelson Latif и Marselo Gudoi като част от активностите на нашето сдружение за популяризиране на бразилската култура в България.