Избери твоя стил:
Начало Новини Зала График Инструктори Фото Видео Услуги Контакти Цени

Теодор Жиков - Гаргамел - Капоейра
Стартирах заниманията си свързани с Капоейра през месец октомври 2005 г. при Валери Иванов, като за перида 2007-2009 г. преподавах на начинаещите ученици към неговата група.

Там се запознахме и с Страшимир Кузманов. През август месец 2009 г. прекарахме 17 дни в Бразилия, тренирайки към Ескола Сензала, Рио де Жанейро.Там получихме разрешение от местре Самара да започнем своя собствена група в България с негово участие-Escola Senzala De Capoeira Sofia-Mestre Samara.

Моето име в Капоейра е Гаргамел.
От 2005 г. насам съм взел участие в три семинара в Сърбия, три в Гърция, три в Холандия, един ъв Франция и един в Рио де Жанейро, Бразилия. Участвал съм и в десет организирани семинара с участие на Местрета от Бразилия организирани по различни поводи в България. От създаването на нашата група през 2009 г. до сега със Страшимир сме организирали осем семинара по капоейра и две бразилски партита в SofiaLiveClub, с участието на двете акустични китари на Nelson Latif и Marselo Gudoi като част от активностите на нашето сдружение за популяризиране на бразилската култура в България.